Onze Franse bistro.

Wils Bakery Café

Ruim 3,5 jaar geleden opende sterrenrestaurant Wils zijn deuren. Tijdens de lockdown ging ook executive chef van Wils, Joris Bijdendijk & team aan het omdenken en zo werd Wils omgetoverd tot een halve bakkerij. Naast het brood voor in het restaurant, werd er ook brood voor de buurt gebakken. Een laaiend enthousiaste reactie met als gevolg de opening van Wils Bakery, het bourgondische zusje van fine-dining restaurant Wils.

Toegankelijke gastronomie

“We zijn naar de tekentafel gegaan en bedachten samen een bakery café ; een plek waar het ambacht van een bakkerij en de gezelligheid van een Franse bistro samenkomen.” Aldus Joris. Niet de plek voor je tompoucen en witte bolletjes. Wél voor grote zuurdesembroden, knapperige stokbroden en oogverblindende patisserie. Om mee naar huis te nemen én om te lunchen, borrelen en goed te eten. De menukaart wordt gekenmerkt door klassieke appetizers en gerechten zoals slakken in kruidenboter, oeufs mayonaise of profiteroles met limoen kwark, citroen compote en kokos ganache. Daarnaast verkopen we brood van onze bakkers en patisserie van onze pastry chef Laura Basten. De befaamde Beurre de Baratte met fleur de sel uit Normandië is zelfs te koop!

WBC2
WBC6
WBC5
WBC
WBC12

Michelin Bib Gourmand

De Bib Gourmand wordt uitgedeeld aan restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Nog nooit eerder werd een bakkerij bekroond tot Bib Gourmad, een primeur dus. Volgens Joris heeft Wils Bakery Café de Bib Gourmand gekregen omdat ze onderscheidend zijn. Wils Bakery Café is namelijk niet alleen een bakkerij, maar ook een bistro voor lunch en diner. Dat bestond in Nederland nog niet op deze manier. Het hebben van een Bib Gourmand zegt veel over de kwaliteit van een restaurant. “In een voor mij onbekende omgeving of stad, kijk ik vaak of er een restaurant met een Bib Gourmand is.” Je weet dan namelijk meteen dat je waar voor je geld krijgt. Zo’n bekroning is werkelijk een droom.

Een meesterkok in de keuken

Zo’n vermelding is de kroon op het harde werk van een vast, solide team. Een familie zoals Joris zijn teams graag beschrijft. Samen met Rudolf Bos, die pas tweede helft 20 was toen hij een Michelinster én de titel SVH Meesterkok met zich meedroeg, runt hij de keuken. “Onder de bezielende leiding van Joris Bijdendijk maken we bij Wils Bakery Café op ambachtelijke wijze alles zelf. Om SVH Meesterkok te worden, moest ik zelf brood bakken en nu doe ik dat weer. Ook mijn patisserie-kennis kan ik hier kwijt. Ik ben terug bij de basis en ik vind het fantastisch om mee te maken.” Aldus Rudolf. Proef de gerechten van chef Rudolf, de patisserie en broden van bakkers en borrel met de wijnen van Barbora. Doe alsof je thuis bent, onze deur staat voor je open.

Wils Bakery Café ligt aan het Stadionplein 24 in Amsterdam op de begane grond van Move Amsterdam. Voor de lunch is Wils Bakery Café van dinsdag t/m zaterdag vanaf 12:00 uur geopend, voor het diner van woensdag t/m zaterdag vanaf 17:30 uur.

https://www.instagram.com/wilsbakerycafe/

Instagram


Ontdek jouw wereld van smaak bij Wils Bakery Café.

Reserveer hier je tafeltje.
Fragen?

Wir sind für Sie da.