Vermaat

Food Vision

Een duurzame toekomst begint bij onszelf. Met Vermaat willen we op de juiste manier omgaan met onze omgeving. Als grote en constant groeiende organisatie maken wij samen met onze partners en leveranciers een enorme impact. Met de focus op de juiste issues zorgen we voor elkaar én voor de volgende generatie.

Food Vision kijkje in de keuken

Elke dag bereiden en serveren we heerlijke gerechten op onze locaties, waarmee we een positieve impact maken op de gezondheid van onze gasten, de samenleving en onze wereld. Door op onze locaties dagelijks gerichte verbeteringen toe te passen, kan Vermaat een steeds gezonder, duurzamer en socialer horecabedrijf zijn.

Gezondheid

We helpen onze gasten bij het maken van een gezondere keuze, omdat gezonde voeding bijdraagt aan je welzijn. We richten daarom onze restaurants slim in en maken gezondere keuzes smaakvol en aantrekkelijk, zonder de keuzevrijheid van onze gasten te beperken. We kiezen daarbij voor pure producten zonder onnodige e-nummers of andere toevoegingen. Ook reduceren we de hoeveelheid zout en geraffineerde suikers in onze gerechten en gebruiken we natuurlijke smaakmakers, zoals specerijen, verse kruiden, honing of fruit. En omdat goede vetten essentieel zijn voor een goede gezondheid, bereiden we onze gerechten met gezondere oliën.

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid willen we onze footprint verkleinen. Daarom maken we onze bedrijfsvoering en ons aanbod steeds duurzamer. Om bijvoorbeeld onze CO₂-uitstoot te verminderen, werken we zoveel mogelijk met seizoensgebonden groenten en fruit van Nederlandse akkers. Daarnaast gaan we voedselverspilling tegen door ons te richten op slimmere productieplanning en creatieve methoden van serveren en presenteren. Ook maken we stap voor stap de overgang naar een plantgecentreerd aanbod. En wanneer we vlees serveren, maken we duurzame keuzes. Verder streven we naar het verminderen van anorganisch afval, zoals plastic en disposables. Bovendien voeren we circulaire initiatieven uit, wat inhoudt dat we afvalkringen zoveel mogelijk sluiten.

Sociale impact

Eten verbindt. Het brengt mensen aan tafel en het gesprek op gang. En eten is vooral ook heel lekker. Om die verbindende factor te versterken, richten we onze restaurants zo in dat die interactie ook ontstaat. Maar sociale impact gaat verder dan genieten van eten en elkaar. We willen iedereen in onze samenleving een kans geven op interessant werk, dus ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook stellen we horecateams samen met mensen van verschillende komaf, met culturele en culinaire kruisbestuiving als resultaat. Verder van huis maken we dezelfde positieve sociale keuzes. Zo streven we naar een transparante voedselketen, zodat we kunnen vertellen waar het eten vandaan komt en welke reis het heeft afgelegd. Ook staan we voor een evenwichtige en eerlijke voedselketen waarin iedereen een leefbaar loon verdient.


Wat onze gasten merken van onze Food Vision?

Vraag het onze CSR expert.

Bekijk Vermaat in vogelvlucht.

Start hier.

Word jij onze nieuwe collega?

Kom werken bij Vermaat!