Huis van Vriendschap

Amstel1

Amstel1

Sinds jaar en dag stond het ook ver buiten Amsterdam bekend als Grand Cafe Amstelhoeck, gelegen aan de Amstel op een steenworp afstand van het Rembrandtplein en de Stopera. Op deze bijzondere locatie opende afgelopen juni na een complete transformatie het vernieuwde Amstel1.

In vroeger tijden verzamelden zeevaarders van over de hele wereld zich op deze locatie om handel te drijven en te proosten op het leven. Het was een broedplaats voor nieuwe vriendschappen. Deze historie hebben we nieuw leven ingeblazen en zo is Amstel1 getransformeerd tot het "Huis van Vriendschap". Zeven dagen per week verwelkomen we gasten voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Binnen ademt de ambiance een warme bistro sfeer uit. Het terras aan de Amstel is zonder twijfel het mooiste in zijn soort.

Jordanese gehaktbal

Voor Amstel1 is een menu samengesteld rondom klassieke en herkenbare bistrogerechten. Hiervoor zijn nauwe samenwerkingen aangegaan met lokale partners zoals Abraham Kef en Stadsbakkerij van As. Een van de troeven op het menu is de befaamde Jordanese gehaktbal van Slagerij Louman, die wordt geserveerd in zijn jus en vergezeld door Amsterdams zuur. Daarnaast heeft Amstel1 een uitgebreide borrelkaart, perfect om te delen met vrienden. Wist je dat de borrelplank van Amstel1 door niemand minder dan Eke Bosman - bekend als de Snackspert - uitgeroepen is tot beste plank van Amsterdam?

Snackspert: "De Amsterdamse borrelplank van Amstel1 is, zonder grap, echt de lekkerste die je in de stad kan krijgen. Met grillworst-kaas van Louwman, balletjes van diezelfde slager en natuurlijk heerlijke ouderwetse blokjes kaas die 4 keer beter zijn dan gemiddelde blokjes kaas die je krijgt op de kringverjaardag van je neefje. Elke hap is een feest, en je weet: het klopt. Echt de beste plank die ik in de hoofdstad heb gezien, hulde, hulde!"

Amstel110

Vriendentafel

Iedereen is welkom bij Amstel1. Ras-Amsterdammer en verdwaalde toerist, puber en opa, solo met een krantje of samen met een groep vrienden. Ja, iedereen die Amstel1 binnenloopt belandt in een gezellige bar-bistro waar de historie van het pand voelbaar is. Met de sfeer van vroeger en de kwaliteit van nu. Bij Amstel1 draait het allemaal om vriendschap en gezelligheid. Je kunt zelfs een vriendentafel reserveren voor 10 personen. Deze gezellige tafel staat in een knusse hoek van het restaurant en is voorzien van een eigen biertap! Zo kunnen jij en je vrienden jezelf van heerlijk gekoeld biertje kunt voorzien.

Moderne bruine kroeg met het mooiste terras van Mokum

Met authentiek interieur zoals houten stoeltjes en bar, ouderwetse krantenstokken (mét eigen vriendenkrant), een stamtafel en bordspellen, maar ook eigentijdse accenten, wordt Amstel1 ook wel de moderne kroeg genoemd. Het hout wordt afgewisseld met andere natuurlijke materialen als marmer en planten, waardoor Amstel1 moeiteloos meegaat met de tijd. En met Amstel 1 als adres, in een prachtig hoekpand gelegen aan de betoverende oevers van de Amstel kunnen we wel met enige zekerheid zeggen dat we het mooiste terras van Amsterdam, hebben. Met het adembenemende uitzicht over de Amstel en de schitterende binnenstad, hebben we het mooiste uitzicht op de Munttoren.

Amstel1
Amstel12
Amstel17
Amstel19

Amstel1 is iedere dag geopend vanaf 10.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is iedereen tot 01.00 uur welkom, de rest van de week tot 23.00 uur.

amstel1.barbistro

Instagram

Volg Amstel1 op Instagram!

Vragen?

Wij staan voor je klaar