Openbare Bibliotheek Amsterdam

Babel

Babel visual 5

'Nimefurahi kukutana nawe. Kitu gani kinakulepa hapa?' Oftewel: 'Leuk je te ontmoeten. Wat brengt je hier?' Maar dan in het Swahili. Deze zin is vertaald in alle talen die in Amsterdam gesproken worden, van Fries tot Farsi. Je kunt ze zien aan het plafond van Babel, want zo heet het nieuwe restaurant op de zevende etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

In het verhaal van de toren van Babel ontstaan alle verschillende talen. Daar komt ook de uitdrukking 'Babylonische spraakverwarring' vandaan. Maar dat al die talen prachtig samengaan, bewijst het plafond in restaurant Babel, waar alle talen van Amsterdam gedrukt staan op glazen, transparante 'lamellen'. Al die verschillende talen en culturen maken de wereld mooier en rijker. In restaurant Babel vieren we de diversiteit van de mens en van Amsterdam.

In een stad met bijna tweehonderd nationaliteiten en een veelvoud aan talen is Babel een gepaste naam voor het restaurant. Mede door het prachtige uitzicht is het dé ontmoetingsplek voor Amsterdammers uit de hele wereld. Met al die verschillende achtergronden, eetculturen en eetgewoonten is Babel een plek waar mensen elkaar treffen en met elkaar genieten.

Babel visual 1
Babel visual 2
Babel visual 3
Babel visual 4
Babel visual 6
Babel visual 7
Babel visual 8

In Babel worden Amsterdamse smaken verbonden in een toegankelijk menu met voor ieder wat wils. Van vers gezette koffie en heerlijke saladebowls tot een keur aan broodspecialiteiten en smakelijke gerechten uit de steenoven en van de op hout gestookte grill.


Babel zit op de 7e etage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam locatie Oosterdok en is alle dagen geopend van 10.00 tot 22.00 uur.


Ontdek jouw wereld van smaak bij Vermaat.

bekijk hier onze vacatures.
Vragen?

Wij staan voor je klaar