All you can learn!

Vermaat Academy

Academy vermaay

Wie bij het servicekantoor van Vermaat binnenkomt, kan er niet omheen: jij staat centraal. Bij ons draait het om jou, waar jij voor staat en waar jij voor gaat, overal staat het op de muren geschreven. Die zin betekent dat we er met z’n allen voor gaan, versterken wie jíj bent. Met de kracht van samen helpen we je groeien en alles eruit te halen wat er in jou zit. Op welke Vermaatlocatie je ook werkt.

All you can learn

Een leven lang leren is het motto van onze Vermaat Academy. Dus of je nu professioneel of je je persoonlijk verder wilt ontwikkelen, binnen de Vermaat Academy kun je je lol op. Voor elk moment in je loopbaan bieden we leer- en ontwikkelmogelijkheden om je te helpen groeien in je huidige rol of om door te groeien naar een nieuwe rol. In dit artikel vind je een wereld vol mogelijkheden die we bieden om de beste versie van jezelf te zijn. Learning on the job, tijdens open trainingen en opleidingen, binnen onze talent- of masterclasses en met vakgenoten in onze job communities. All you can learn.

Learning on the job

“De beste, meest leerzame combinatie is natuurlijk werkend leren”, vertel Niels Gerritsen, manager Learning & Development binnen Vermaat. “Onder begeleiding van je leidinggevende toewerken naar een diploma, dus compleet met baan en salaris”. Op heel veel horecalocaties van Vermaat kun in de praktijk je een vak leren, verder aangevuld met praktijk- en theorielessen met je medestudenten. Zo kan je bijvoorbeeld starten als kok met een BBL opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) tot basiskok of zelfstandig werkend kok. Of je volgt bij Vermaat het BBL-traject tot gastheer of gastvrouw. In onderstaande video zie je een verslag van een examendag van de BBL koksopleiding van Vermaat.

Offline en online training

De Vermaat Academy heeft een uiteenlopend aanbod aan trainingen, zowel live in groepsverband als in onze online leeromgeving. Of je je nu vakinhoudelijk `wilt ontwikkelen of persoonlijk, de Academy heeft er wel een training voor. Van allergenen en voedselveiligheid tot hostmanship en van leiderschap tot hoe je de allerbeste espresso kunt zetten. Omdat Vermaat hard groeit besteden we daarnaast veel tijd en aandacht aan onze onboarding programma’s.

Onze open rooster trainingen zijn interactief van aard en hier leer je ook van ervaringen van elkaar. Zo ontmoet je collega’s uit het hele land actief in verschillende onderdelen van Vermaat. Denk aan onderwerpen als Hoe versterk ik mijn eigen communicatiestijl? Hoe zorg ik voor een creatieve en prikkelende teammeeting? en Hoe beoordeel ik open en eerlijk? En dat levert je allerlei vaardigheden op om je werkdag niet alleen leuker te maken, maar ook makkelijker.

Talent & masterclasses

Voor wie toe is aan een volgende carrière-stap, hebben we de talent- en masterclasses. In deze programma’s stellen onze professionals je in staat om je versneld te ontwikkelen naar je gewenste niveau. Er zijn 3 verschillende talentenprogramma’s voor leidinggevenden op onze horecalocaties: floormanager, horecamanager en horecamanager+. De Masterclass is het programma voor medewerkers en managers van ons servicekantoor die klaar zijn voor de volgende carrièrestap en behoefte hebben aan extra focus op persoonlijk leiderschap.

Job communities

‘All you can learn’ dat organiseren we ook met onze vakgenoten onder elkaar. Met zo’n 475 locaties in Nederland hebben we ontzettend veel kennis in huis. Door die kennis te delen, elkaar te inspireren en samen te komen, groeien we allemaal. Met die gedachte hebben we job communities opgericht voor onze barista’s, horecamedewerkers/managers en chefs.

  • Barista Community

Koffie is beleving, het verbindt en brengt samen. Ons best verkochte product verdient alle aandacht en kwaliteiten. Daar is Viktorija Morozovaité, onze barista bij KLM Crown Lounge, het helemaal mee eens. “Ik wilde mezelf doorontwikkelen om het beste kopje koffie te kunnen zetten voor mijn gasten. Ik stond letterlijk te juichen toen de Barista Community geïntroduceerd werd. Op Schiphol heb je niet altijd vrolijke gasten, vluchten kunnen vertraagd zijn bijvoorbeeld. Als je dan een heerlijke koffie kunt zetten en een glimlach op het gezicht van je gast kunt toveren, dat is het allermooiste wat er is. Nu kan ik mijn kennis delen en andere barista’s helpen om het beste uit hunzelf te halen!”

  • Hostmanship Community

Gastvrijheid zit natuurlijk in ons dna, maar hostmanship is een vak. Gasten welkom laten voelen, inlevend zijn, met service en aandacht op maat, zodat je gasten positief terugkijken op de gehele ervaring. De Hostmanship Community biedt een plek om deze kennis met elkaar te delen. Je vindt hier een mix aan praktische hulpmiddelen zoals training on the job, handige tips en verrassende toolkits zodat jij jouw steentje bij kan dragen om Vermaat nog gastvrijer te maken. Teun Vonk, een van onze aanjagers binnen de Hostmanship Community heeft een belangrijke overtuiging als drijver: “Je kunt alles in detail voorbereiden en operationeel goed neerzetten, maar uiteindelijk draait het altijd om die glimlach van de gast. We bedenken praktische initiatieven die locaties gemakkelijk kunnen inzetten. Zoals de 40 dagen challenge, waarin elke dag een ‘opdracht’ is omschreven gericht op gastvrijheid. Een complimentenbriefje bij de koffie van een gast bijvoorbeeld.

  • Chefs community

Zoveel keukens, zoveel culinaire creativiteit. En daarom voelen veel chefs zich direct thuis in een keuken van Vermaat. En binnen de chefs community kun je net zo makkelijk even een kijkje nemen in de keuken van een collega. Daarnaast zijn er verschillende inspirerende initiatieven waar kennis delen centraal staat. Bijvoorbeeld ons partnership met de Low Food Chefs Academy, de stichting die onze Executive chef Joris Bijdendijk van RIJKS* Wils* en Wils Bakery Café, heeft opgericht. Low Food houdt zich bezig met het veranderen en vernieuwen van de voedselcultuur in Nederland met een focus op gastronomie. Andere initiatieven als de BBL Koksopleiding en samenwerking met digitaal leerplatform Cooking Academy dragen bij aan de ontwikkeling van onze chefs, op ieder moment van hun carrière.

Talent Game Awards

Talenten laten groeien is natuurlijk belangrijk, maar je talent vieren net zo goed. Daarom gaan we met de Vermaat Talent Game Awards ieder jaar op zoek naar onze grootste talenten: collega’s die écht uitblinken in hun specialiteit. Collega’s mogen elkaar nomineren in zes categorieën en na een uitdagende finaledag is er één beste barista, één beste horecamedewerker, één beste horecamanager, één beste all star, één beste chef en één beste team. Kom werken bij Vermaat en wie weet ben jij volgend jaar de gelukkige winnaar!

Een wereld vol mogelijkheden dus! Benieuwd naar meer? Neem dan contact op met Niels Gerritse, manager Learning & Development: niels.gerritse@vermaatgroep.nl


Ontdek jouw wereld van smaak!

Bekijk hier al onze vacatures
Vragen?

Wij staan voor je klaar