Chef als onze chefs

Gek op groenten

Je ziet het overal: groenten krijgen de hoofdrol op het bord. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten. Goed voor je gezondheid, goed voor het milieu én beter voor het dierenwelzijn. Ook bij onze chefs staan groenten in de spotlight door de voedzaamheid en kleurrijke variëteit. Zo dragen we bij aan de gezondheid van onze gasten én verminderen we de milieu-impact. Hoe? Dat lees je hieronder.

Chef als onze chefs

Een kijkje in de keuken krijg je niet zomaar, maar als 'gekken op groenten' onder elkaar delen we graag een paar tips. Kun je daarna meteen aan de slag en cheffen als onze chefs!

  • Kook plant-based, dus met groenten als hoofdingrediënt, en durf out of the box te denken. Wat als je een knolselderij behandelt alsof het een lamsbout is? Zo kom je tot verrassende creaties waar je eventueel vlees of vis als topping bij kunt serveren.
  • Gebruik seizoensgroenten. Seizoensgroenten bevatten meer vitaminen en smaak, omdat ze zo vers zijn. Uiteindelijk zijn ze gezonder, beter voor het milieu én voordeliger. Win-winsituatie!
  • Toch iets met vlees doen? Blenden is de trend! Maak bijvoorbeeld burgers van vlees gemengd met gehakte champignons.
  • En heb je wel eens gedacht aan groentespread als broodbeleg? Doperwtenspread met een plak kaas is echt lekker!

Aan de slag!

Proef de Carrotdog, een creatie van Theo en Sander van de Vermaatlocatie Océ Venlo. Een echt Gek-op-Groente-gerecht voor 10 personen. De bereidingstijd is 30 minuten + 12 uur wachttijd.

Gek op Groenten visual Carrotdog

Carrotdog

Zo maak je het:

  1. Schil de bospenen en verwijder het loof. Breng een pan met de groentebouillon en sojasaus aan de kook, voeg de bospenen toe en kook 10 min. Giet de penen af en bewaar de bouillon.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de paprikapoeder, knoflookpoeder en gemberpoeder 1 minuut. Blus af met de azijn en voeg de penen toe. Schenk er zo veel bouillon bij dat de peen onderstaat. Dek af en zet een nacht in de koeling.
  3. Neem de penen uit de schaal, dep ze droog met een schone theedoek en bestrijk ze met de rest van de olie. Gril ze in een grillpan tot ze mooie strepen krijgen.
  4. Meng ondertussen de mayonaise met de curry en mosterd tot een saus.
  5. Snijd de broodjes open en beleg ze achtereenvolgens met zuurkool, winterpeen, saus en gebakken uitjes.

Ingrediënten:

  • 10 grote bospenen
  • 500 ml groentebouillon
  • 5 el sojasaus
  • 1 tl gerooktepaprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 el azijn
  • 3 el olijfolie
  • 6 el mayonaise
  • 4 el Hela curry
  • 2 el mosterd
  • 10 hotdogbroodjes
  • 100 g zuurkool (uitgelekt)
  • 1 potje gebakken uitjes

Word jij mijn collega?

Kom ook werken bij Vermaat
Vragen?

Wij staan voor je klaar