Rembrandtjaar

Een lust voor het oog

Partyservice visual RIJKS 2

Met prachtige exposities in het Fries Museum, de Lakenhal in Leiden en in het Rijksmuseum werd in Het Rembrandtjaar, ruim twee jaar geleden, het leven gevierd van de toen 350 jaar geleden overleden Rembrandt van Rijn. Zijn prenten, etsen, schilderijen en tekeningen zijn stuk voor stuk een lust voor het oog. En inspirerend om zelf een kunstwerk van je gerecht te maken.

Vorm

Snijd vormen van je ingrediënten. Steek bijvoorbeeld sterren uit een aardappel die je roostert in de oven, steek harten uit een lasagne die net uit de oven komt, of maak quiche in eenpersoonsschaaltjes in plaats van in een springvorm. Of snijd de ingrediënten van je waldorfsalade in plakken en stapel ze eens op in plaats van dat je ze mixt. Leuke verrassing voor je gasten!


Contrast

Maak een compositie op je bord. Dus snijd elk product in mooie plakken en leg ze in groepen bij elkaar, of wissel juist af met vlees/vis, aardappel en groente. Zorg voor een aantrekkelijk bord, maak er als het ware een kunstwerk van. Dat doet ook iets met de smaak.

Lust voor het oog visual 5 combi 1

Kleur

Verf in de keuken? Biet, kurkuma en cacao! Met bieten(sap) geef je kleur aan je zelfgebakken brood, gebak en toetjes. Een mespunt kurkuma doet wonderen als je een gerecht geel wilt kleuren. Tarwegraspoeder gebruik je voor groen, cacaopoeder geeft een bruine kleur (én chocoladesmaak). Tip: begin altijd met weinig kleurstof en voeg beetje bij beetje meer toe voor een intensere kleur.


Finishing touch

Serveer een van je ingrediënten ook bovenop. Pasta met tomatensaus? Leg dan wat verse tomatenpartjes bovenop. Risotto gemaakt? Schaaf er verse flinters Parmezaanse kaas overheen. Ook met een plukje verse kruiden of rucola pimp je bijna elk gerecht. Salades, toetjes en gebak maak je mooier met bloemblaadjes uit eigen tuin. Wel even checken of je ze kunt opeten.

Lust voor het oog visual 6 combi 2

Vragen?

Wij staan voor je klaar