Chefs Special
'Je hebt geen Michelinsterren nodig om goed te kunnen koken,' zegt Mario Montero, zelfstandig werkend kok bij Vermaat. Montero groeide op in Mexico en daar leerde hij de basis van het koken van zijn moeder en zijn oma. Zo ook dit gerecht: de Mexicaanse burger. Half rijst, half vlees, en vol van smaak.
voor 8 hamburgers
Meng het rundergehakt met de rijst, de ui, het ei, de peper, de chipotlepeper, de paprikapoeder en de peterselie. Vorm hier acht balletjes van en druk deze plat tot hamburgers. Bak de hamburgers in ruim olie in de pan, ± 4 minuten aan beide kanten. Snijd de hamburgerbroodjes open en plaats de hamburger op het broodje. Voeg een plakje tomaat toe en maak het af met de sour cream en de sriracha saus.
Guacamole
Lepel de avocado uit de schil en meng deze in een kommetje met een scheutje olijfolie en een eetlepel limoensap. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Eet smakelijk!