ABN-AMRO Amsterdam

CIRCL

Samen met ABN AMRO heeft Vermaat circulair horecapaviljoen CIRCL gecreëerd. CIRCL is een CO2-neutraal en demontabel ontworpen gebouw, waarmee het zo min mogelijk impact op de planeet maakt. Alles wat je ziet, hoort, proeft, ruikt en voelt heeft een duurzaam, circulair verhaal. Van stoelen gemaakt van gerecyclede koelkasten tot gerechten met geredde groenten in de hoofdrol. Bij CIRCL Restaurant worden al je zintuigen gestimuleerd met aandacht voor mens en omgeving.

Rudolf Brand

CIRCL is een living lab, waar iedere dag vooruitgang wordt geboekt in de wereld van circulair eten en drinken. Bijvoorbeeld de verschuiving naar een plant-based menu: 80% groenten – 20% vlees. Of dat we voedzaamheid belangrijker maken dan portiegrootte. Chef-kok Rudolf Brand kookt in het restaurant volgens circulaire principes en gaat dagelijks de strijd aan tegen voedselverspilling. In de keuken gebruikt hij duurzame kooktechnieken, zoals wekken en fermenteren. Het doel is om met zo min mogelijk energieverbruik en afvalproductie heerlijke gerechten te serveren en een positieve impact te maken. Alles wat we bij CIRCL leren, kunnen we vervolgens gebruiken bij onze andere locaties.

CIRCL visual 3
CIRCL visual 1
CIRCL visual 2
CIRCL visual 5
CIRCL visual 4

Duurzame partners

Bij CIRCL werken we samen met leveranciers die onze visie delen en hun steentje bijdragen aan een betere wereld. We werken bijvoorbeeld met bakkerij Iambe, waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook werken we alleen met vlees van Nederlands vee, afkomstig van Natuurlijk Beheer, Lindenhoff en Brandt & Levie. We gebruiken in onze gerechten groenten en fruit van Instock, dat restpartijen groenten en fruit van supermarkten verwerkt. Het komt vaak voor dat geredde partijen sinaasappelen of sperzieboontjes een nieuw leven krijgen bij CIRCL!


CIRCL een keer bezoeken?

We leiden je graag rond!

Meer weten over Vermaat en circulariteit?

vraag het onze CSR expert.
Vragen?

Wij staan voor je klaar