Social Return

Op zoek naar een nieuw ritme

Dit is Nikita. Ze is op jonge leeftijd chronisch ziek geworden. Op haar 18e werden er verschillende soorten reuma bij haar vastgesteld. Nikita helpt graag mensen en ze kiest voor een opleiding in de zorg. Al snel blijkt dat het werk lichamelijk te zwaar voor haar is. Ze komt in de ziektewet terecht maar laat het er niet bij zitten.

Na wat speurwerk kwam ze bij Vermaat terecht. Ze kon direct aan de slag in de keuken op ons Servicekantoor in IJsselstein. Na 3 dagen bleek dat ook niet de juiste plek te zijn voor haar. Na een goed gesprek Priscilla, een van onze jobcoaches, hebben we een perfecte match voor Nikita kunnen vinden. Ze schittert sinds een paar maanden op onze HR Support afdeling. Nikita heeft laten zien wie ze is. En dan vinden wij een plek voor je.

Social Return

Bij Vermaat vinden wij iedereen uniek en streven we ernaar om een inclusieve werkgever te zijn. Dit betekent dat we naar een cultuur streven waar mensen zich welkom voelen. We zetten ons in om ervoor te zorgen dat ieders talenten en kwaliteiten een kans krijgen. We geven extra aandacht aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en bieden hen een plek binnen onze organisatie. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid zetten we ons extra in om mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, te helpen actief deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Jobcoaches

Om dat te realiseren investeren we in een Social return team, in-house gecertificeerde jobcoaches die zichtbaar zijn en daardoor snel kunnen schakelen binnen de organisatie. De rol van de jobcoach is eigenlijk zichzelf overbodig maken waar dat kan, medewerkers ondersteunen in de bewustwording van zijn kwaliteiten en talenten, en hoe deze in te zetten. Ze geven advies aan leidinggevende of denken mee in functiecreatie. Binnen het werk wat er ligt kijken ze naar wat er kan om zo iemand stap voor stap te laten groeien.

Priscilla: “Met Nikita zij we in gesprek gegaan over haar wensen, vaardigheden en potentie. Op basis daarvan zagen we een match met de afdeling HR, een heel ander soort baan dan waar zij in eerste instantie op solliciteerde. Maar waar we dus wel die duurzame match zagen! We zien dat dat heel goed werkt: Voorbij een CV kijken naar het (onbenut) potentieel en de mogelijkheden, en op basis daarvan een geschikte werkplek vinden of creëren. Op maat maken dus, daar zijn we goed in bij Vermaat.”

Social Return

Is voor jou geen berg te hoog en zie je het zitten op bij Vermaat te komen werken? Of wil jij alles geven voor deze fantastische mensen en aan de slag als jobcoach? Klik dan op onderstaande tegel!


Social Return bij Vermaat.

Klik hier voor meer informatie

Dorieke Looije over diversiteit in inclusiviteit.

Lees het interview hier

Meer weten over onze Food Vision 2027?

Bekijk onze doelen en ambities hier
Vragen?

Wij staan voor je klaar