Samenwerken met Triodos Bank

Proef de toekomst!

Begin 2023 hebben we de Vermaat Food Vision 2027 gelanceerd met ambitieuze doelen op de drie pijlers People, Product en Planet. Voor de pijler Product interviewen we Mychel Jansen, horecamanager bij Triodos.

FV proef de toekomst portret Mychel Jansen

Mychel Jansen is horecamanager bij Triodos Bank en serveert 100% biologisch en overwegend plantaardig eten. Samen met Triodos, zijn team en natuurlijk de gasten gaat hij geen uitdaging uit de weg om zijn restaurant nóg duurzamer te maken. “We raken nooit uitgeleerd.”

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wat is de mooiste samenwerking die je hier bij Triodos hebt?

Het nieuwe kantoor van Triodos is gebouwd op Landgoed de Reehorst. Ook stichting Lievegoed zit hier, een organisatie die zich inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen met hen hebben we een stuk landbouwgrond waar we onze eigen groenten verbouwen. We werken écht samen met de natuur, halen onze producten hyperlokaal uit de grond en geven ook nog eens 15 harde werkers een extra steuntje in de rug.

Het aanbod in jullie restaurant is overwegend vegetarisch. Hoe houden jullie iedereen tevreden?

Ruim 40% van wat we aanbieden is plantaardig en het overgrote deel is vegetarisch. We gaan niet uit van vlees of vis maar van smaak. Die kun je extra benadrukken met kruiden en als je de kruiden uitstalt ziet het er ook nog eens heel aantrekkelijk uit! Hoe aantrekkelijker en kleurrijker je buffet is, hoe minder mensen merken dat er geen vlees en vis op staat.

FV proef de toekomst groentenbuffet

Je producten zijn 100% biologisch en je denkt goed na over lokaal inkopen. Hoe ga je om met food waste?

We hebben verschillende manieren om food waste tegen te gaan. We zijn tijdens de lunch met een groot team dus we hebben de capaciteit om halverwege bij te maken. Zo kun je je hoeveelheden beter afstemmen op je aantal gasten. We gebruiken ingrediënten van kop tot kont. We roosteren bijvoorbeeld de bladeren van de bloemkool. Wist je dat het blad wel tien keer zoveel voedingsstoffen bevat dan de bloemkool zelf?

Hoe ziet voor jou de toekomst van eten en drinken eruit?

We moeten meer gebalanceerde keuzes maken. En een nieuw eetpatroon aanleren. Mijn opa was slager dus mijn vader was gewend dat er elke dag een stukje vlees op tafel stond. Dat was in die tijd nog helemaal niet gewoon. Nu kun je alles elke dag bij de supermarkt kopen voor een veel lagere prijs. Ik vind dat we terug moeten naar de tijd dat je dat niet had. Dat vlees en vis luxeproducten zijn en niet dagelijkse kost. Als iedereen zijn vlees bij de slager zou halen, zijn vis bij de visboer en brood bij de bakker is het geen gemak meer. Ik denk dat er dan al heel veel verandert.

De onderstaande video laat zien hoe we met Triodos Bank op Landgoed de Reehorst invulling geven aan ons partnership en met elkaar onze doelen bereiken.

De kracht van samen.

Triodos Bank en Mychel Jansen zijn toonaangevend vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en sociale impact. "We raken nooit uitgeleerd.", zoals Mychel het in de introductie al treffend verwoordde. Een waardevolle samenwerking die bepalend is geweest bij de totstandkoming van van de Product pijler van de Vermaat Food Vision 2027, die onder de video is afgebeeld.

FV proef de toekomst product PIJLER

Alles weten over onze Food Vision 2027?

Lees hier over onze doelen en ambities.
Vragen?

Wij staan voor je klaar