Het Rijksmuseum

RIJKS®

Rijks visual 1
Rijks visual 2
Rijks visual 3
Rijks visual 4

In de Philipsvleugel van het Rijksmuseum te Amsterdam is sinds 2014 restaurant RIJKS® te vinden. Het restaurant, beloond met een Michelinster, zet met de uitgangspunten kwaliteit, authenticiteit en uniciteit de lijn van het museum voort. Het telt 130 zitplaatsen en heeft een terras met hetzelfde aantal couverts en een aparte ruimte voor 40 gasten.

Joris Bijdendijk

RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord. Op de kaart staan gerechten met voornamelijk producten van eigen bodem. Het restaurant staat onder leiding van executive chef Joris Bijdendijk, inmiddels hét gezicht van de Hollandse keuken. Hij introduceerde bij zijn komst ‘de keuken van de Lage Landen’, gekenmerkt door het product in al zijn eenvoud. Zo is de rendang van geitenbok – vlees dat voorheen als restproduct werd beschouwd – één van zijn meest gewaardeerde signature dishes.

Trading Spaces

Naast kwaliteit van eigen bodem staat RIJKS® bekend om zijn diners met gastchefs: internationaal vermaarde namen die op uitnodiging van Bijdendijk zijn keuken voor enkele dagen overnemen. Zo werden onder anderen Margot Janse (The Tasting Room/Le Quartier Français in Franschhoek, Zuid-Afrika), Jacques Pourcel (Jardin Des Sens in Montpellier, Frankrijk), André Chiang (André in Singapore en RAW in Taipei, Taiwan) en Tim Raue (Tim Raue in Berlijn, Duitsland) verwelkomd.


Proef de keuken van de Lage Landen in RIJKS.

reserveer hier een tafel.
Vragen?

Wij staan voor je klaar