Wecken met Rudolf
Aspergetijd? Onzin! Gewoon wecken zodat je er ook 250 dagen later van kunt genieten. Rudolf Brand, chef-kok, weckt graag en veel bij CIRCL. Waarom? Omdat het helemaal bij hem en bij het circulaire denken van CIRCL past.
Met wecken (of inmaken) maak je producten langer houdbaar. Ideaal dus, als je bijvoorbeeld een grote hoeveelheid fruit of groente in huis hebt en niets wilt verspillen. Daarnaast gebeurt er met wecken iets bijzonders met de smaak. Die verandert en wordt veel intenser. Traditioneel gebeurt wecken in glazen potten. Die moet je eerst zorgvuldig ontsmetten. Daarna vul je ze met de in te maken ingrediënten. De potten worden afgesloten met een deksel met beugel, met ertussenin een rubberen ring. Vervolgens verhit je de pot met ingrediënten, waardoor de meeste micro-organismen dood gaan en de lucht die boven in het glas zit, wordt verdreven. Na het afkoelen zijn de producten vaak langere tijd te bewaren.
Let op: zodra je de pot opent, moet je ‘m in de koelkast bewaren.