Het Concertgebouw

LIER

Lier Visual 9

Het Concertgebouw in Amsterdam heeft een nieuw restaurant op de eerste verdieping van het pand: LIER. Met de Franse keuken als basis laat chef-kok Erwin Oudijk de gasten genieten van herkenbare gerechten van regionale komaf en met seizoensgebonden ingrediënten. Niet voor iedereen, want eten bij LIER is alleen mogelijk in combinatie met concertbezoek.

Onbezorgd genieten

Met Restaurant LIER speelt Het Concertgebouw in op de muziekliefhebber die voor een concert goed wil eten en drinken, zonder zich te hoeven haasten. Want in LIER heb je de luxe dat je al bent waar je moet zijn. Bij binnenkomst worden je concertkaarten gescand en wordt je jas naar de zaalgarderobe gebracht. Zo kan je onbezorgd genieten van een heerlijk diner en daarna direct binnendoor de zaal in om te genieten van een prachtig concert. Een unieke combinatie die het bezoek aan Het Concertgebouw extra bijzonder maakt.

Lier Visual 1
Lier Visual 4
Lier Visual 5
Lier Visual 6
Lier Visual 7
Lier Visual 2
Lier Visual 8
Lier Visual 3

Herkomst naam

De naam van het restaurant verwijst naar het muziekinstrument in het logo van Het Concertgebouw: de lier. In de Griekse oudheid was dit een begeleidingsinstrument voor dichters (het woord 'lyriek' komt hiervandaan). In de latere geschiedenis werd het een symbool voor muziek in het algemeen.

De lier prijkt sinds de opening van Het Concertgebouw in 1888 op het dak van de Grote Zaal. In een 'huiselijk prentenboek' voor donateurs uit 1964 staat de volgende lofzang vermeld: 'De lier op het dak: een musisch baken in het geliefde stadsbeeld. Onder dit dak creëren mensen schoonheid in klanken ter genieting door andere mensen.' De gouden lier is inmiddels niet meer van het dak van Het Concertgebouw weg te denken.


Vragen?

Wij staan voor je klaar