Partnership met Orbisk

met AI naar 50% minder voedselafval in 2027

ORBISK VERMAAT 3

Voedselverspilling zorgt voor bijna 10% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. En dat terwijl 1/3 van al het eten in de afvalbak belandt. Dubbel zonde! Om dit tegen te gaan hebben we met de Vermaat Food Vision ons gecommitteerd om in 2027 ons voedselafval te halveren. Met behulp van de slimme technologie van Orbisk, die met artifical intelligence inzichtelijk maakt wat je wanneer weggooit, werken we hard aan het realiseren van dit doel.

‘’Voedselverspilling één van de meest onnodige problemen van deze tijd. We hoeven er immers niets voor te kunnen, bouwen of ontwikkelen, het gaat enkel om verminderen’’, aldus Pauline Rosenberg, Food & Sustainability Expert bij Vermaat. "Oftewel: minder inkopen en minder produceren van dat wat we niet opeten. In de pilotfase heeft de technologie van Orbisk heeft met de slimme food waste monitor heel veel inzicht gegeven. Nu schalen we de samenwerking op om onze impact te vergroten. Kristie Habraken, Business Development Manager bij Orbisk zegt hierover: ‘’Doordat voorlopers als Vermaat op grote schaal laten zien dat het anders kan, merken we dat steeds meer foodspelers inzien dat voedsel verspillen niet meer van deze tijd is.

ORBISK VERMAAT 1

Meten is weten
Maar hoe weet je nu wanneer je precies voldoende voedsel bereid hebt voor je gasten? Het antwoord is data. En dat is wat de slimme food waste monitor van Orbisk geeft. Pauline: "Door geheel automatisch te herkennen wat er op een locatie wordt weggegooid en deze informatie overzichtelijk te presenteren, krijg je inzicht in je voedselafval. Hier kun je vervolgens je proces op aanpassen. Van inkoop tot menu. Op verschillende voorloperlocaties reduceerden we ons voedselafval al met 27%".

Bekijk de video
Momenteel worden de Orbi’s, want zo heet de monitor, verspreid over de Vermaat locaties ingezet. Op die manier is er straks een volledig inzicht van wat er verspild wordt en hoe locaties het ten opzichte van elkaar doen. Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Mychel Jansen vertelt het je in de onderstaande video over hoe hij Orbisk inzet bij Triodos Bank.

Bezoek Orbisk voor meer informatie over de orbi's.


Meer weten over onze Food Vision 2027?

Hier vertellen we je er alles over.
Questions?

Nous sommes prêts pour vous