Ceci n'est pas un bistro.

Wils Bakery Café

Een goed idee ligt vaak voor je voeten, je moet het alleen even zien. Wils Bakery Café is het levendige bewijs van dit adagium. Want wat tijdens de lockdown begon als Franse bakkerij voor de buurt, bleek de perfecte basis voor een bistro. En dat het in de smaak valt, wordt onderschreven door de De Bib Gourmand van Michelin en de 13 punten van Gault & Millau. Het gehele plaatje maakt Wils Bakery Café met recht het bourgondische zusje van fine-dining restaurant Wils*.

Gastronomie en gezelligheid

Joris Bijdendijk stond aan de wieg van het idee om Wils Bakery Café de plek te laten zijn waar het ambacht van een bakkerij en de gezelligheid van een Franse bistro samenkomen. De menukaart is toegankelijk en wordt gekenmerkt door klassieke appetizers en gerechten zoals slakken in kruidenboter, oeufs mayonaise of profiteroles met limoen kwark, citroen compote en kokos ganache. Wils Bakery Café is ook altijd nog een Franse bakkerij. "Niet de plek voor je tompoucen en witte bolletjes. Wél voor grote zuurdesembroden, knapperige stokbroden en oogverblindende patisserie van onze pastry chef Laura Basten". Voor alle boterliefhebbers is Joris' befaamde Beurre de Baratte met fleur de sel uit Normandië verkrijgbaar, een aanrader!

WBC2
WBC6
WBC5
WBC
WBC12

Michelin Bib Gourmand

Nooit eerder werd een bakkerij bekroond met een Bib Gourmand, de onderscheiding van Michelin voor restaurants met een opvallend goede prijs-kwaliteitverhouding. Volgens Joris heeft Wils Bakery Café de Bib Gourmand mede gekregen omdat de combinatie van bistro en bakkerij uniek is. "Dat bestond in Nederland nog niet op die manier. Het hebben van een Bib Gourmand zegt veel over de kwaliteit van een restaurant. Zo’n bekroning is werkelijk een droom. In een voor mij onbekende omgeving of stad, kijk ik vaak of er een restaurant met een Bib Gourmand is. Dan weet je meteen dat je waar krijgt voor je geld".

Familie

De erkenning van Gault & Millau en Michelin is de kroon op het harde werk van een vast, solide team. Familie zoals Joris zijn teams graag beschrijft. Joris runt de keuken samen met Rudolf Bos, die mid-twintig al de titel SVH Meesterkok én een Michelinster met zich meedroeg. Rudolf: "Bij Wils Bakery Café ben ik terug aan de basis, want we maken alles zelf op ambachtelijke wijze. Zelfs mijn patisserie-kennis kan ik hier kwijt". Daar waar Rudolf en Joris leiding geven achter de toonbank, doen Sander van Loenen en Barbora Peterikova dat aan de andere kant. Joris: "Sander is de fijnste gastheer van Amsterdam en sommelier Barbora schenkt graag passende wijnen bij de gerechten van chef Rudolf. Volgens Joris mag goede wijn natuurlijk niet ontbreken in een Franse bistro, net zoals het familiegevoel. "Doe alsof je thuis bent, onze deur staat voor je open!".

Wils Bakery Café ligt aan het Stadionplein 24 in Amsterdam op de begane grond van Move Amsterdam. Voor de lunch is Wils Bakery Café van dinsdag t/m zaterdag vanaf 12:00 uur geopend, voor het diner van woensdag t/m zaterdag vanaf 17:30 uur.


Ontdek het bourgondische leven in de bakkerij!

Reserveer hier bij Wils Bakery Café.
Vragen?

Wij staan voor je klaar