Slimme bouwstenen voor je medewerkers.

Smart Foods

Simone Smart Foods

Een goede maaltijd voor de mens is net als een goede fundering voor een gebouw. Het is de basis voor een productieve en gezonde dag. De bouwstenen zijn bekend: brandstof, vitamines en mineralen. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers de juiste ingrediënten binnenkrijgen voor het werk dat ze doen? Bij bouwbedrijf BAM laten we zien hoe belangrijk het is om de gast een slimme keuze aan te bieden.

De rol van het kantoor is hard aan het veranderen. Het is niet langer alleen een plek om te werken, maar ook een plek voor ontmoeting, ontspanning en inspiratie. Eten en drinken speelt hierin een belangrijke rol. Het kan een bijdrage leveren aan een productievere en gezondere werkdag.

Extra kick, balans en concentratie

Op kantoor wil je alles uit de dag halen. Van productieve afspraken en creatieve brainstorms tot bijpraten met collega’s. Dan is het slim als je eten en drinken stimulerende ingrediënten bevatten die passen bij wat je te doen hebt. Met Smart Foods bieden we een voedingsprogramma dat bewezen combinaties van lekkere en gezonde ingrediënten aanbiedt. Of je nu een extra kick, balans of concentratie nodig hebt.

Met Smart Foods kun je kiezen uit drie verschillende thema's die passen bij jouw behoefte:

  • Fresh Forward: Lange dag voor de boeg? Dan is een dip het laatste wat je kunt gebruiken. Door langzaam brandende koolhydraten voel je je snel verzadigd en blijft je suikerspiegel in balans. Bijvoorbeeld een eco volkorenbroodje met makreel, baba ganoush, noten, bietenkiemen, fruits de mer en eikenbladsla. Ingrediënten als bijvoorbeeld vette vis hebben primaire focus op langzaam absorberende energie.
  • Kick It: Zit je brein in een lockdown? Waarschijnlijk heb je een flinke energieboost nodig. Een glazen kannetje met gember, spinazie, havermout, limoen, grapefruit, bosbessen, sojayoghurt en noten helpt! Ingrediënten als bijvoorbeeld spinazie, gember en noten hebben een primaire focus op snel absorberende energie.
  • Go Create: Een dosis aan creativiteit en focus nodig? Op zo'n moment kun je je hersenen een plezier doen door gezonde vetten, vitamine C en eiwitrijk voedsel te eten. Een worteltaco met zwarte rijst, zaden, yoghurtdressing, avocado, cherrytomaten, alfalfa, rode ui en noten bijvoorbeeld. Ingrediënten als zwarte rijst, zaden en avocado stimuleren namelijk de executieve functie en algehele cognitieve functie van het lichaam.
Pauline Rosenberg7
Pauline Rosenberg3
Pauline Rosenberg6

Smart Foods bij bouwbedrijf BAM

Bouwbedrijf BAM in Bunnik maakt gebruik van deze bouwstenen voor hun medewerkers. Bea en Martijn zijn hier de bevlogen horecamanager en chef en geloven in de kracht van Smart Foods. Bea: “Wij vinden het belangrijk om een goede band op te bouwen met onze gasten. Daarom zorgen we altijd voor een persoonlijke benadering en een gevarieerd aanbod. Er werken hier honderden mensen. We kennen er heel veel bij naam en weten wat ze wel en niet lekker vinden."

Martijn: "We experimenteren met nieuwe gerechten en combinaties en kijken wat aanslaat. Dat doen we door onze gasten altijd een slimme keuze te bieden. Altijd hoog op smaak, dagvers bereid en goed voor de gezondheid van onze gasten. Met Smart Foods signing bordjes brengen we het nog eens extra onder de aandacht. We merken écht dat mensen stapje voor stapje de 'slimmere keuze' maken en het Smart Foods gerecht van de dag eerder kiezen dan bijvoorbeeld het broodje kroket of de chocolade reep. En dat wil wat zeggen in onze toch wat meer traditionele omgeving.”

Pauline Rosenberg9
Martijn

Tevreden gasten

De gasten zijn tevreden over de slimme en gezonde maaltijden en de juiste brandstof die Smart Foods biedt om elke dag optimaal te presteren, dat proef je aan de sfeer die in het restaurant hangt wanneer honderden werknemers Martijn's gerechten passeren: “Het lijkt wel een sterrenrestaurant in een bedrijfskantine, de gerechten zijn altijd lekker en worden met veel aandacht en toewijding gemaakt en geserveerd! Elke dag staan er diverse gerechten om je dag een extra boost te geven. De sojayoghurt bowls van Martijn bijvoorbeeld, ze geven net die kick die je na de lunch nodig hebt!"

En dat is precies waar het om draait. Smart Foods is meer dan alleen eten en drinken. Het is een manier om medewerkers te ondersteunen en verrassen door van kantoor een plek te maken waar ze graag komen en de slimme bouwstenen voor de dag krijgen.

It’s all about attraction

Met Smart Foods stimuleren we werknemers om het maximale uit hun werkdag te halen. Ook is het een manier om dichterbij je gast te komen. Wat vinden ze lekker? Wat werkt wel en wat werkt niet? Een nieuw gerecht neem je namelijk sneller aan van een bekend gezicht. Die connectie tussen werknemer en gast is essentieel.

Dat voor veel organisaties hier nog kansen liggen, is een van de conclusies die we trekken in ons trendrapport Magnetize. De trends en inzichten hebben we verdeeld over 7 thema’s en we doen 12 concrete suggesties die bijdragen aan een attractieve kantoor omgeving.

Wil je het trendrapport ontvangen en met ons aan tafel om de onze bevindingen te bespreken? Vul hieronder je gegevens in. Dan neemt een van onze collega’s: Barbara Knols, Tessa Riesmeijer of Pien Meijerink, contact met je op.


300x500 magnetize whitepaper

Magnetize ontvangen?

Vul hieronder je gegevens in en ontvang het trendrapport.

Christian Oudijk in Facto: het kantoor als magneet

Lees het interview hier.
Vragen?

Wij staan voor je klaar